Cordon de etanșare

      Cordonul pentru rosturile în forma de groove and bowns (os de peşte) este special proiectat pentru a umple şi izola rosturile de contracție a pardoselilor industriale din beton. Partea interioară a cordonului pentru umplerea rosturilor este confecţionată dintr-un material dur, care asigură rigiditatea necesară,iar forma specială groove and bowns (os de peşte) garantează umplerea necesară şi stabilăa rosturilor de lucru și a rosturilor de contracție.

Aplicaţii

     Cordonul „os de peşte”pentru rosturi se utilizează cu scopul umplerii temporare sau permanente a rosturilor de lucru şi celor de contracţie în pardoselile industriale din beton și pardoseli industriale-decorative lustruite cu straturi subțiri. Astuparea rosturilor cu un astfel de cordon –este modalitatea cea mai simplă, rapidă și economic avantajoasă care permite umplerea temporarăa rorsturilor tăiate cu ferestrăul în pardoselile din beton, protejarea muchiilor rosturilor, împiedicându-le de la despicare, iar pardoselile de la distrugere.

Proprietăţi

- Umplerea rosturilor de lucru și rosturilor de contracţie imediat după finalizarea lucrărilor, indiferent de temperatura și umiditătea în încăpere;

- Protejează marginile rosturilor de lucru şi de contractie;

- Elasticitate;

- Se menţine bine în rosturi;

- Viteză deaplcare şi economic avantajoase;

- Permit reutilizarealor (ca o soluție temporară);

- Construcţia specială a cordunului din PVC permite o contracţie maximă de 2 mm.

Modalităţile de aplicare

     Utilizarea cordonului în forma de „os de peşte”permite posibilitatea de a trece direct la utilizarea pardoseliifără necesitatea de a aștepta 28 de zile – reducerii umidităţii în beton și obţinerea unei contracţii chimice comlete și în mare parte a contraţiei fizice după cum este necesar în cazul materialelor de etanșare din poliuretan sau silicon.

    Cu cordonurile pentru astupare pot fi umplute rosturile cu o grosime de 2.5-7 mm. Cordonul pentru umplerea rosturilor se introduce prin batere cu un ciocan din lemn sau din cauciuc sau se rulează cu un dispozitiv special. La fel, poate fi utilizat ca un material de umplutură temporar în timpul utilizării inițiale a pardoselii, astfel încât muchiile rosturilor sunt protejate de fărîmiţări. Aceastea permit exploatarea iniţial temporară a pardoselii, pentru ca ulterior să fie înlocuite cu o umplutura finală și hermetizarea rosturilor cu material special de etanşare. Uneori, cordonul pentru umplerepoate fi folosit ca unul permanent.