Tehnologia aplicării durificatorului

TEHNOLOGIA APLCĂRII STRATULUI DE UZURA (TOPPING) A PARDOSELILOR INDUSTRIALE.

       Se introducepe pe suprafata betonului proaspăt imediat după nivelarea pardoselii din beton.

1.Tipul de beton: pentru realizarea pardoselilor industriale de beton este necesar de a utilza un amestec de beton de clasă nu mai jos de B22.5, cu procentul de aer nu mai mare de 3%.

Notă: Pregătirea patului de fundaţie, armarea pardoselei, marca de beton, grosimea plăcii din beton pentru instalarea pardoselilor cu stratul superior durcisabil este selectat și realizat conform proiectului și în conformitate cu standartele СНиП 2.03.13-88. Amestecul din beton nu trebuie să conțină clorură de calciu, apă sărată sau sare. La temperaturi de peste + 20 ° C, umidităte redusăa aerului și prezența curentului se recomandă montarea instalaţiilor protectoare de soare şi vânt. Temperatura optimă pentru realizarea pardoselilor cu strat de uzură durcisabil este de la 5 ° C pina la 25 ° C.

  1. Tutrnarea şi compactarea betonului: Amestecul de beton este plasat la nivelul zero a podelei. Este utilizat repartizorul/ finisorul de beton, vibratorul de adîncime şi (sau) grinzi vibrante pentru compactarea amestecului din beton.
  2. Nivelarea pardosealii din beton: betonul trebuie să fie nivelat longitudinal și transversal folosind rigle speciale de control.
  3. Elicipterizarea pardoselii din beton: elicopterizarea pardoselii cu ajutorul discului poate avea loc când betonul începe să reziste la greutatea unei persoane, practic fără a se încovoia. Pardoseala din beton, adiacentă construcţiilor, coloanelor, gropilor, deschizăturilor uşilor și pereților trebuie să fie prelucrată în primul rând, deoarece în aceste zoneea se întărește mai repede decât pe celelate suprafeţe.
  1. Consumul topingului depinde de acțiunea mecanică asupra podelei.

Natural: pentru podele cu o sarcină medie, consumul toppingului (întăritorului) - 3-5 kg/ mp, pentru sarcini mari - 5-8 kg / mp.

Culoare:consum - 7-8 kg / mp.

  1. Elicopterizarea a pardoselii din beton. Prelucrarea trebuie începută cu un instrument manual sau utilaj de elicopterizare de-a lungul pereților, în jurul coloanelor, deschizăturilor uşilor, etc... 
  2. Elicopterizarea suplimentară a podelei din beton. Suprafața podelei poate fi compactată suplimenta prin intermediul drişcuirilor ulterioare, în cazul în care permite timpul şi consistenţa amestecului de pe suprafaţa prelucrată.
  3. Finisare finală a pardoselilor din beton.Când suprafața pardoselei se va întări și va pierde o parte din luciu, se poate trece la aplatizarea cu drişcurile. Drişcurile necesare trebuie să fie cât mai plate, dar nu trebuie admisă îngroparea lor in suprafața podelei. Ulterior, este nesar de a efectua consecutiv cîteva prelucrări cu lamele unei maşini de finisaj cu ridicarea treptată a lor (pentru o presiune mai mare pe suprafața pardoselilor din beton din partea mașinii) pînă la obţinerea unei suprafeți netede si plane.
  1. Protecția pardoselilor din beton cu topping. Porţiunea prelucrată trebuie să fie protejată cu un compus special, cum ar fi spre exemplu Curing sau acoperită cu o folie de polietilenă.
  2. Uscarea pardoselilor din beton cu topping. În timpul primelor 28 zile temperatura patului de fundaţieși a aerului mediului ambiant trebuie să fie de cel puțin + 5 ° C La o temperatură ce depăşeşte + 30 °C (şi) sau o umiditate relativă mai mică de 60%, şi în prezența vântului (curentului),este necesar de a preveni pierderile excesive de umiditatea plăcii din beton (acoperind-o, spre exemplu, cu o folie de polietilenă). Sarcinile de proiect sunt posibile, nu mai devreme decît după 28 de zile.