Substanţe de durificare praf (topping)

      În prezent, există multe materiale pentru protejarea și sporirea rezistenţei la încărcaturi a pardoselilor din beton. Unul dintre cele mai ușor de utilizat și economic avantajos este toppingul (intărirea stratului superior cu amestecuri uscate la etapa de betonare).

Toppingul (intărirea stratului superior cu amestecuri uscate la etapa de betonare) modifică semnificativ caracteristicile de performanță și de decorare afundaţiei din beton a pardoselii. Toppingul contribuie la obţinerea sarcinilor sporite de rezistență a pardoselilor în centrele comerciale, locurile de parcare, încăperi auxiliare, camere frigorifice, etc.

      În componenţa toppingului sunt astfel de substanţe cum ar fi: ciment de înaltă calitate, plastificatori, coloranți și materiale de umplutură, care asigură pardoselii din beton nu numai o rezistență sporităla deteriorările mecanice, dar şi o gamă diferită de culori.

Principalele avantaje ale toppingurilor:

  • o reducere semnificativă a formării prafului;
  • rezistență înaltă la uzură;
  • rezistență înaltă la impact;
  • rezistente la ungere si imbibarea cu combustibil (rezistență chimică moderată);
  • decorare (alegerea culorii);
  • obținerea unei acoperiri gata pentru exploatare într-un singur ciclu de lucru;
  • ușor de curățat și întreținut;

Sporirea semnificativă a duratei de exploatare a pardoselii din beton.

Întreţinerea betonului:

      După întărirea suficientă, pe suprafată se aplică Curing. Pentru aplicarea curingului este utilizat un tăvălug sau pulverizator. După prelucrarea toppingului, este recomandat ca suprafaţa să fie acoperită cu o folie de polietilenă. Aceasta permite de a evita apariția murdăriei și modificărilor de culoare.

 
 
Noi lucram cu materialele